Japansk kirsebærtræ

Japansk kirsebærtræ

Find et lækkert Japansk kirsebærtræ til din have

Japansk Hængekirsebær

Japansk bjergkirsebær

Japansk Søjlekirsebær

Japansk Kirsebær

Japansk kirsebærtræ

Disse smukke træer hører under begrebet prydtræ og er mest velkendt for de flotte blomster, som kommer frem til foråret. På engelsk er ordet cherry blossom meget velkendt, og dette er en slags indikation for, hvornår kirsebærtræerne springer ud. Kirsebærtræernes udspring varer ofte mellem tre og fire uger om året, og derfor er de yderst populære i denne tid.

Der findes mange steder i verden, hvor det er en kæmpestor begivenhed og det er der en speciel grund til. Denne slags kirsebærtræer er nemlig utroligt smukke at se på, når de blomstrer og de er noget helt for sig selv. Man kan sagtens plante Japanske kirsebærtræer hjemme i haven og her får du en guide til de forskellige sorter og, hvordan du kan plante dem selv.

 

Hvor kan du opleve japanske kirsebærtræer?

De Japanske kirsebærtræer kan selvfølgelig opleves i Japan, men også i mange andre steder.

Når træerne springer ud i Japan, kommer der mange besøgende turister blot for at opleve denne magiske sensation, som et japansk kirsebærtræ giver.

Kirsebærtræerne findes mange steder i verdenen, men faktisk også her i Danmark. Det er en helt specielt og farverig oplevelse at se et stort antal Japanske kirsebær i blomstring på samme tid, og en flot velkomst til foråret og de varmere dage. I Danmark kan man blandt andet opleve dette i København. Man kan faktisk se dem forskellige steder i landet, hvor de står ved siden af hinanden. Mange steder i verden, heriblandt også Danmark holder festivaller, som handler om disser træer.

Sådan vælger du det rigtige kirsebærtræ

Der findes en del forskellige varianter når det kommer til Japanske kirsebærtræer. Den bedste måde at forklare på, hvordan man kan skelne imellem varianterne, er i forhold til kronen og, hvilken farve blomsterne har og, hvor højt kirsebærtræet er.

I kategorien indenfor Japansk Kirsebærtræ findes der blandt andet et hængekirsebærtræ, bjergkirsebærtræ og søjlekirsebærtræ. Det skal også understreges, at Japanske kirsebærtræer altså ikke er de samme som kirsebæerne man kender med frugt, disse slags træer er nemlig kendt for blomsterne. Og det er ikke blot i forårsmånederne de viser deres flotte værker, om efteråret får bladene nemlig også nogle utroligt farverige efterårsfarver, som er mærkværdige at se på.

Japansk Hængekirsebær

Denne sort er oftest to til tre meter bred og høj og er helt tilpas i det danske hårdføre vejr.

Japansk Bjergkirsebær

Denne slags kirsebærtræ er et forholdsvist lille træ som er langsomvoksende, men afgiver smukke lys rosa blomster som med røde knopper på, når den er i udspring.

Japansk Søjlekirsebær

Et Japansk Søjlekirsebær er en slags kirsebærtræ, som er søjleformet, og derved ser man ikke den traditionelle velkendte krone på træet. Denne type kirsebærtræ giver blomster i lys rosa og har også sin blomstring i maj/april. Et Japansk Søjlekirsebærtræ trives også fint i det danske vejr og de forhold der er, og passer aldeles godt til for eksempel små haver. Træerne er mellemhøje og varierer mellem otte til ti meter i højden.

Hvornår skal de Japanske kirsebærtræer plantes?

Det er bedst for et Japansk kirsebærtræ, hvis det bliver plantet i efteråret herhjemme i Danmark, og meget gerne i enten september eller oktober. Dette er blandt andet fordi jorden stadig er fugtig. Man kan også plante i foråret, men så skal man være ekstra opmærksom på at vande træet i sommermånederne.

I forhold til placering af kirsebærtræet er det vigtigt, at det er et solrigt sted og helst i læ, sådan at vind og vejr ikke beskadiger træet for meget. Det er også vigtigt, at træet har plads omkring sig. En rigtig god ting ved kirsebærtræer er, at de ikke kræver så meget pasning, dog er det vigtigt vande træet, specielt hvis det er nyt.

Sådan planter du et Japansk kirsebærtræ

Når det handler om japansk hængekirsebær træ, skal det helst placeres et solrigt sted og det kan faktisk udplantes hele året rundt, hvis det står i en potte. Hvis man gerne vil plante det i jorden, får du her en guide til at komme i gang.

  • Først skal man grave et hul, som er tilpas stor og i samme størrelse som potten, træet stod i. Det er derefter vigtigt at rødderne på træet ikke bliver bukkede, men er intakte.
  • Derefter fjernes både ukrudt og andet fra hullet, og dernæst skal jorden løsnes i bunden.
  • Når træet er kommet i hullet, fyldes det op med jord til det er fyldt to tredjedel af hullet, derefter trædes jorden til, men uden at beskadige klumpen med roden.
  • Så skal der vandes meget, hvor træet er plantet og her er det en god ide at lade vandet synke til bunden også derefter, fylde mere vand i. Der må gerne komme meget vand omkring planten.
  • For at støtte træet så det ikke vælter til siden, kan man med fordel også sætte en slags støtte op ved siden af. Dette kan blandt andet være en pind, som man kan placere i hullet sammen med plantningen af kirsebærtræet.

Beskæring af et Japansk kirsebærtræ

De første par år et det vigtigt at beskære træet, for at det kan holde sin form. Alt efter, hvilken sort det er, kan et kirsebær give meget fylde i haven og det er derfor en god idé at beskære kronen, så den ofte kun kræver lidt vedligeholdelse i fremtiden. Dette gør man for at få den form på træet som man gerne vil have, og efterfølgende er det kun for at holde det ved lige.

Når man skal beskære sit kirsebærtræ, er det bedst at gøre det fra midten af juni til omkring midten af september. Det er også meget vigtigt at huske, at træet skal have rigeligt med vand de første par år, hvis der ikke kommer nedbør nok.

Vil du gerne vide mere om Japanske Kirsebærtræer?

Her på siden kan du finde links til, hvor du kan købe de flotte Japanske Kirsebærtræer, samt yderligere information om, hvordan de skal håndteres i haven. Et kirsebærtræ indenfor denne type, pynter rigtigt godt i haven og kan give masser af kulør både i forårsmånederne og i efteråret blandt andet.